Please upgrade your flash player.
Luni, 11 Noiembrie 2019

Creatia arhitecturala, expresie a culturii, este o activitate aflata Ón serviciul dezvoltarii umane, cu implicatii sociale, economice si culturale asupra mediului natural si construit si a calitatii vietii.

OAR - Ordinul Arhitectilor din Romania s-a infiintat in 2001, potrivit legii privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, nr. 184 / 12 aprilie 2001. Ordinul Arhitectilor din Romania este o organizatie profesionala, neguvernamentala, apolitica, cu personalitate juridica de drept privat, de interes public, cu patrimoniu si buget propriu, autonoma si independenta, avand rolul de a reprezenta si ocroti la nivel national si international interesele profesiei de arhitect. OAR are 20 de filiale in intreaga tara, fiecare filiala avand cel putin 50 de membri.

Membri ai OAR pot fi arhitectii cu drept de semnatura, arhitectii stagiari si toti ceilalti membri purtatori ai titlului de arhitect, la cererea acestora. De asemenea, conductorii arhitecti sau arhitectii, cetateni straini daca au dobandit dreptul de semnatura Ón Romania.

Ordinul Arhitectilor din Romania este membru al unor prestigioase organizatii nationale si internationale:

  • Uniunea Internationala a Arhitectilor - www.uia-architectes.org
  • Consiliul Arhitectilor din Europa
  • Uniunea Profesiilor Liberale din Romania

Arhitectul este obligat sa promoveze si sa mentina standarde profesionale cat mai ridicate, care sa asigure realizarea de constructii si amenajari urbane functionale, estetice si conforme exigentelor de siguranta si calitate prescrise de legislatia Ón constructii si norme tehnice Ón domeniu.

Filiala Prahova a OAR s-a infiintat ca urmare a Conferintei Teritoriale de Constituire din 11.08.2001 cand s-au ales organele de conducere: Presedinte, Consiliul Teritorial, Comisia de Cenzori, Comisia de Disciplina.

Presedintele ales al filialei este dl. arh. Emil POPA.

Sediul Filialei OAR Prahova este in Ploiesti, str.Maramures nr.12 (cladirea CONSPROIECT) iar programul de functionare este: luni-vineri,orele 8.00-16.00 (program cu public 9.00-12.00)

 
Copyright 2007 Ordinul Arhitectilor din Romania - Filiala Prahova